Tro er ikke et maratonløp

Posted on mai 18, 2011

0Av og til fristes man til å tenke at man er flink til å tro. Da er man på feil spor. Man kan tenke at man har kommet lenger enn andre, er nærmere Gud, har skjønt mer. Det er stort sett feil. Hvert menneske kan kjenne en liten brøkdel av hva Gud er. For å oppnå virkelig kjennskap til Hin må vi møte andre som kjenner en annen brøkdel, både IRL og i bøker som Bibelen.

Alle har ikke samme åndelige utgangspunkt. Vi begynner på den åndelige veien på ulike tidspunkt og den ser forskjellig ut for forskjellige mennesker. Vi følger ikke nødvendigvis den samme løypa. For noen byr troen på tilsynelatende uendelige oppoverbakker, andre blir stående lenge på samme sted for å beundre utsikten eller prioritere andre sider av livet.

Det er ingen som tar tida på oss. Noen går raskt, andre løper i ring og noen krabber i riktig retning. Når vi en gang kommer fram, tenker jeg at alle har noe å fortelle om sin reise. Ingen opplever det likt, selv om de skulle følge den samme ruta. Og alle kommer vi til å få medalje.

Posted in: Norsk