Forbønn

Posted on oktober 30, 2008

0Vi ber for alle som lever i frykt fordi de ikke passer inn i samfunnets mann- og kvinneformer. Vi ber om din hjelp til å forme et samfunn som anerkjenner alle mennesker som skapt i ditt bilde.

Vi ber for alle transpersoner som trakasseres, mobbes, voldtas og utsettes for annen vold. Må du holde din vernende hånd over dem. Vi ber om frihet fra det undertrykkende to-kjønnssystemet som råder i verden i dag.

Vi ber for alle som opplever at kropp og kjønnsidentitet stemmer overens. Vi ber om at vi må åpne øynene for ditt mangfold og behandle våre medmennesker med respekt uavhengig av kjønnsuttrykk og kjønnsidentitet. Hjelp oss å kjempe mot transfobi i vårt daglige liv.

Vi ber for alle psykologer, psykiatere, sykepleiere, kirurger og andre leger som har transkjønna og transpersoner som pasienter. Må du gi dem visdom til å behandle pasientene med empati og respekt.

Vi ber for alle som vurderer å avslutte det livet du har gitt dem fordi kropp og kjønnsidentitet ikke stemmer overens i vårt to-kjønna samfunn. Gi dem styrke til å fortsette å leve, så de en gang kan få leve i frihet som hele mennesker.

Amen

Posted in: Norsk