Kjærligheten tåler alt, men gjør troen det også?

Posted on april 9, 2008

1Jeg møter stadig folk som har mista sin tro, eller rettere sagt; folk som er blitt frastjålet sin tro av mennesker som kaller seg kristne. Det gjør meg utrolig trist å se hvordan noen mennesker klarer å forvrenge et kjærlighetsbudskap til det stikk motsatte. Bare det er vel nok til at man begynner å tvile på Guds eksistens.

Mennesker som hevder at de er bokstavtro mot Bibelen, men klarer å overse at dommen hører Gud til… Jeg skjønner ikke hvordan det er mulig.

Hvis det er mulig å rangere synd (noe jeg er en smule skeptisk til), så må det å frata andre mennesker troen på Gud være noe av det verste man kan gjøre. Når årsaken dessuten ofte er hvem dette mennesket elsker, så blir det hele komplett uforståelig.

Det er vondt å høre at man ikke fortjener å tilhøre Guds menighet fordi man elsker et annet menneske og ønsker å gjøre det på en forpliktende måte. Det gjør vondt når andre mennesker fordømmer det man opplever som vakkert og godt. Når Gud blir brukt som slegge for å drepe kjærligheten, da er det ofte troen som blir knust.

Jeg har vært heldig. Min tro på Gud er intakt, men troen på mennesker, og dessverre kristne mennesker i særdeleshet, er ganske tynnslitt og sprukken.

Posted in: Norsk